Particulieren

FreeChoice voor particulieren

FreeChoice staat voor de vrijheid je eigen keuzes en beslissingen te (leren) nemen. Om dit vanuit je hart te kunnen doen, is het belangrijk een eigen identiteit te ontwikkelen. Dit is voor degenen die zijn opgegroeid in een dwingende groepscultuur of abusieve relatie niet zo vanzelfsprekend als dat kan zijn voor anderen in de maatschappij. Eén van de grote vragen, na vertrek, is: Wie ben ik, zónder de groep?

FreeChoice geeft informatie en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met dwingende groepsculturen of relaties, sterk gecontroleerde (religieuze) milieus, Nieuwe Religieuze Bewegingen, sekten, High Control Groups (HCG), geradicaliseerde of extremistische groeperingen.

1. FreeChoice biedt coaching en counselling aan mensen die jarenlang lid waren van deze groepen en aan degenen die erin opgegroeid zijn, waaronder begeleiding bij de zoektocht naar de eigen identiteit.
2. Ook biedt FreeChoice kort- en langdurige coachtrajecten als ondersteuning voor al lopende trajecten bij andere hulpverleners. De ondersteuning is gericht op het delen van tools die inzicht geven in sektarisch gedrag en de effecten van het opgroeien in een sektarische omgeving.
3. FreeChoice geeft ook presentaties, op maat gemaakt. Kernvraag: Waar ligt de grens tussen ethische en onethische beïnvloeding?
Ná het verlaten van de schadelijke groep of relatie is de veelgehoorde vraag naar gerichte informatie en inzichten in het eigen (sociale) gedrag en ingesleten denkpatronen. Deze informatie kan je helpen begrijpen wat er met je gebeurt en geeft woorden aan wat je ervaart. Ondanks alle goede bedoelingen van de omgeving is er vaak onbegrip voor hoe jij de dingen ervaart. Velen zien het als een grote uitdaging de impact van het opgroeien in de groep uit te leggen aan anderen. Zeker wanneer je zelf nog in de war bent van alles. Hoe leg je uit aan anderen wat je zelf nog moeilijk kunt bevatten? Daarbij kan verwarring, schaamte, schuldgevoelens, angsten en extreem plichtsbesef je behoorlijk in de weg zitten. Praten met iemand die je achtergrond begrijpt, wordt door velen ervaren als een grote opluchting. Puur het ervaren dat je niet ‘gek’ bent, of ‘raar’. Daar kan ik je bij helpen.

Of je er nu in opgegroeid bent of er jarenlang deel van hebt uitgemaakt, begrip en inzicht is belangrijk voor je verdere herstel.

Je bent van harte welkom contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

De contactgegevens:

FreeChoice
Frances Peters
T: +31332866017
M: +31610323202
E: freechoice10@gmail.com
W: www.free-choice.nl en www.recovery-freechoice.com
KvK nr: 32172433

Een kennismakingsgesprek, bij voorkeur in persoon, kost €30,25.
Elke volgende sessie kost € 65,00.
Een sessie duurt 60 – 90 minuten.